2015. január 22., csütörtök

7 dolog, amit nem tudsz a kézzel készített ékszerekről

A kézzel készített ékszerek nagyon divatosnak számítanak mostanában. A figyelem, és a szeretet, amivel létrehozom az ékszert, teszi remekművé az alkotást. Amit a legtöbben nem értenek, hogy miért jobb befektetés a kézműves ékszer vásárlás, mint a tömeg gyártott ékszerek? Itt az ideje helyre rakni, hogy miért jobb a kézműves kiegészítő. Íme 7 dolog, amit nem tudsz a kézzel készített ékszerekről


1. Nem tömegtermék: 

A kézműves ékszer szó szerint kézzel készül. Készítés közben fúrok, reszelek, hajlítok, vágok stb., míg összeáll egy egésszé a kiegészítő, amit elképzeltem. Nem használok tömeggyártó gépet az előállításhoz. Átlagosan több órát töltök egy-egy termékkel, míg a tömeggyártásban a gépi gyártósoron ez idő alatt több száz esetleg ezer ékszer is elkészül.


2. Az idő értéke: 

Mivel nem használok tömeggyártó eszközöket, ezért van olyan ékszer, amit napokig tervezek, míg elkészül a tökéletes darab. Ez főleg akkor jellemző, amikor valaki egyéni kéréssel fordul hozzám, és az illető elképzelése alapján elkészül jó néhány mintadarab. 

 R.M. ékszer


3. Az elkészítés folyamata: 

Minden egyes alkotáshoz kötődöm. A tervezés nagyon fontos folyamat. Van, hogy napokig csak szemlélek valamit, míg a végén a kezembe veszem, és készül belőle valami új, és szépséges ékszer. Minden ékszerben egy kis darab a lelkemből is benne van. 


4. Alapanyagok: 

A tömeg gyártás során több fém is keveredhet egymással, nem figyelve a minőség megtartására. Amikor alapanyagokat válogatok, akkor a legjobb beszállítóktól vásárolok. Fontosnak tartom, hogy a legjobb alapanyagokat használva készüljenek el az ékszereim, így a minőségük, és a tartósságuk sokkal jobb, mint a tömeg gyártott standard ékszereké. 

 R.M. ékszer


5. Fenntarthatóság: 

Az alapanyagokat több magyar szállítótól vásárolom, így támogatva a Magyarországon működő többi vállalkozást is. Fontos számomra, hogy kölcsönösen támogassuk egymást. Nem vásárolok egyik helyről sem irdatlan nagy mennyiséget, mert azt vallom, hogy a kisebb volumenű előállítás mindig magasabb színvonalat eredményez. 


6. Minőség: 

Minden ékszert tüzetesen megvizsgálok a készítés után. Ha nem ítélem megfelelőnek az elkészült darabot, akkor az nem kerül eladásra. Nagyon fontos számomra, hogy csak olyan ékszer kerüljön a kínálatomba, amit magam is szívesen viselnék. 

 R.M. ékszer


7. Ecseren és szeretettel készül: 

Büszke vagyok rá, hogy Ecseren élek, és alkotok. Mióta az eszemet tudom itt élünk családommal, mostanra már Férjemmel együtt. Ecser inspirál az alkotásra. Lényeges számomra, hogy a vállalkozásom itt adózzon, és így Ecser fejlődéséhez is parányi részben hozzá tudok én is járulni. A hely, és az ékszerek szeretete lengi körül minden alkotásom. Sosem készül két egyforma darab, mindegyik eltér a másiktól. Ezért amit megvásárolsz, az egyszeri, és megismételhetetlen, és csak a Tiéd! 


Ne feledd, amikor kézműves ékszert vásárolsz, akkor olyan értéket kapsz, amelyben szeretet lakik! 


Rangits Márta (R.M.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése